Hur sätter jag mål?

Skriv ner dina mål

Ett mål som inte är nedskrivet är inte ett mål. Att skriva ner dina mål är viktigt av flera anledningar, inte minst för att det ökar dina chanser att nå dem. Om snickaren som skulle bygga ditt hus skulle säga "Ritning? Hah! Den har jag i huvudet" så skulle vi bli skeptiska.

Vart ska jag skriva ner mina mål?

Det viktigaste är att du lätt kommer åt dina mål och du ofta granskar, uppdaterar och utvärderar dina mål. Vi rekomenderar du använder vår egna tjänst mål.se. Att spara dina mål online "i molnet" gratis, alltid tillgängligt, du behöver inte renskriva med massa verktyg för hjälpa dig hålla ordning och reda. Det går givetvis bra att skriva dina mål på papper om detta känns mer som du.

Kategorisera

Börja med att bestämma vilka kategorier du vill ha för dina mål. Dessa kan förändras efter dina behov och beroende på var du är i livet. En person som ska studera till läkare har kanske helt annan spridning av mål över kategorier jämfört med en person som håller har jobbat i 20 år med 4 barn.

Översikt

Börja med de stora målen i varje kategori. Ibland kan detta vara svårt, men det är väldigt viktigt att du reder ut vad du vill. Skapa en "roadmap" för ditt liv. Att tex. ta reda på vad du vill jobba med om tre år kan ta en hel dags funderande, men låt det göra det. Leta upp all information du behöver och ta den tid som krävs. Tankesätt som "Det löser sig" och "Det kommer med tiden" kan ta hur lång tid som helst.

Typer av mål

Bryt ner dina mål